Afspraak maken

U kunt op 3 manieren een afspraak maken. De snelste manier is via onze app.

1. Via de MedGemak-app

Hoe installeer ik MedGemak?

Stap 1: Download de app 'MedGemak' via de App Store of de Google Play Store.

Stap 2: Open de app, klik op toestel registreren en accepteer de gebruikersvoorwaarden.

Stap 3: Log in op MGn en klik op de drie streepjes rechts bovenin het portaal en vervolgens op 'mijn app koppelen'.

Hulp nodig?

Click hier voor de helpdesk

U kunt ook eerst een patientenportaal aanmaken. Zie stap 2.

2. Via het patiëntenportaal/app

Wilt u een afspraak maken zonder wachttijd aan de telefoon, op een moment dat het u uitkomt? Dan kunt u hiervoor gemakkelijk gebruik maken van de webagenda.

Patientenportaal

3. Telefonisch

Elke werkdag kunt u bellen naar 0294-251854 op de volgende tijden:

  • 08.00 – 10.00 uur
  • 10.30 – 12.00 uur
  • 14:00 – 16:30 uur (behalve op donderdag).

Wij vragen u vriendelijk om bij verhindering uw afspraak tenminste 24 uur van tevoren af te bellen.

In onze praktijk zijn drie doktersassistentes werkzaam; Gerda van den Berg, Sabine van Sligtenhorst en Erna Hollart. Als u contact op neemt met de praktijk zult u als eerste de assistente te spreken krijgen. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw komst of contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

De assistente maakt afspraken voor het spreekuur, ingreepjes, praktijkondersteuners en de huisbezoeken. Zij weet het antwoord op veel vragen, bijvoorbeeld over veel voorkomende kleine aandoeningen, verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten, mits door de arts al beoordeeld.

Op enkele momenten verdeeld over de dag is er overleg of hebben de assistentes afspraken met patiënten voor kleine verrichtingen;

Van 10:00 tot 10:30 uur hebben de huisarts en assistente patiëntenoverleg.

Spreekuur op afspraak

Voor het reguliere spreekuur bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente maakt u altijd vooraf een afspraak. Heeft u meerdere klachten en/of vragen of komt u voor een ingreep? Geef het dan aan bij het maken van de afspraak.

Assistentespreekuur

Voor het assistentenspreekuur kan u terecht voor de volgende verrichtingen:

Hechtingen verwijderen, wondverzorging, bloeddrukmeting, bloedsuikermeting, uitstrijkjes (in het kader van bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker), injecties (vitamine-injecties; hormooninjecties worden altijd door de huisarts gegeven), oren uitspuiten, urineonderzoek, zwangerschapstest, vaccinaties.

NB m.b.t. vaccinaties

Vooraf vindt altijd een (telefonisch) consult met de huisarts plaats om indicatie en medicatie goed in te stellen.

De kosten van consult en vaccinatie worden niet als huisartsenzorg vergoed door de zorgverzekeraar en worden gefactureerd naar u. (U kunt als u hiervoor verzekerd bent deze factuur dan naar uw zorgverzekeraar sturen)